Informació general

PI DE L’SNOOPY és una llar privada que no rep ajuda de cap administració i la seva economia depèn exclusivament de les quotes mensuals que els pares aporteu.

Per tant, des de l’ inscripció del vostre fill, cal abonar tots els mesos fins l’ últim, que és el juliol, a través de l’entitat bancària amb venciment l´1 de cada mes; Les despeses dels rebuts retornats seran responsabilitat de les famílies.

El menjador i l’horari especial s’abonaran al mes següent i les activitats que es fan fora de la llar, en  metàl·lic abans de la sortida.

 

COM ENS ORGANITZEM A LA LLAR

Acollim uns 40 nens en 3 grups, segons l’edat i desenvolupament psicomètric.

GRUPS PER EDATS


 • TITELLES …………18  nens i nenes de 2 a 3 asnys
 • TIMBALS….………..14  nens i nenes de 1 a 2 anys
 • BALDUFES ………....8 nens i nenes  de 4 a 15 mesos 

PERSONAL DE LA LLAR

Tots els educadors tenim la titulació corresponent segons la normativa del Departament d´Ensenyament de la Generalitat

 • 4 Educadores, Tècnics especialistes en llar d’infants
 • 1 àvia que complementa i reforça l’equip
 • 1 feinera
 • Durant el curs alumnes en pràctiques que també aporten la seva col·laboració i monitors o personal especialitzat per a les activitats que fem fora de la llar.

 

L´ ALIMENTACIÓ

El menjar ve acabat de fer cada dia de " Casa Ramón " aquest és un dinar casolà on els 3 diferents tipus de menús estan supervisats pel pediatre per tal d’oferir la varietat i equilibri segons les necessitats de cada nen .

Els nens que utilitzin el servei de menjador tot el curs han d’avisar el dia que no vinguin abans de les 9,30 del matí i els nens esporàdics, el mateix dia.

Podeu veure el horari del menjador a Horaris.

-  Els nens que utilitzin el servei de menjador tot el curs han d’avisar

el dia que no vinguin abans de les 9,30 del matí i els nens esporàdics,

el mateix dia.

 

EL DESCANS

Considerem que tots els nens i nenes d’aquesta edat han de fer la migdiada, ja que és necessari pel seu desenvolupament, descansar de les activitats del matí. Al grup dels més petits es respecta el seu ritme de dormides i els altres entre 1 i 2 hores. De vegades no la volen fer, cal ser perseverant i a la curta o a la llarga s’aconsegueix. Els nens que no fan la migdiada passen la tarda a la llar, ensopits, poc actius o be s’adormen fora del horari habitual.

 

ROBA I ESTRIS QUE CAL PORTAR

Cal que tots portin la bata neta cada dia juntament amb la motxilla de la Llar, vindran amb la bata posada de casa i el vestit s’ha d’adaptar a la temperatura ambiental, ha de permetre que el nen es mogui amb llibertat i ha de ser fàcil de posar i treure.

Tot això facilita el moment del canvi per part de l’educadora i el fa molt més agradable pel nen. També ajuda a l’autonomia del nen en l’aprenentatge dels hàbits de vestir-se i desvestir-se i del control d’esfínters.

És important doncs, que el nen vagi el més còmode possible,  sense cinturons, tirants i cordons en el calçat. Recomanem els xandalls i els pantalons amb gomes .

És imprescindible que tota la roba vagi marcada amb el nom per poder-la identificar.

Cal etiquetar totes les pertenéncies del infant podeu trobar una bons opció a

www.stikets .com amb el codi psn88p

Totes les jaquetes, han de portat una cinta elàstica d’uns 12 cm. per tal de poder-les penjar bé.

La llar disposada de reguladors de temperatura, no els abrigueu encara que al carrer faci fred.


 • Caixa D’ UNS 20 x 30 x 12 cm. APROX.

-          on hi posarem : 1 samarreta 1 xandall complert 2 calces o calçotets 2 parells de mitjons

( d’hivern o d’estiu segons temporada )

 

Tota la roba que s’hagi embrutat, la trobareu dins de la motxilla i a l’endemà en torneu a dur de neta, aquesta caldrà donar-la a la seva educadora dins de la motxilla.

 • També cal que dugueu  ( marcat amb el nom ) :

- 1 paquet de bolquers si no ha fet el control d’esfínters

- 1 paquet de tovalloles

- 1 tub de crema hidratant ( si ho necessita )

- 1 xumet dins d’una capseta ( si ho necessita )

- 1 got amb tetina dura i nansa si encara no sap veure amb got normal.

-  1 pitet si fa molta baba.

-  sèrum fisiològic monodosi ( si ho necessita )

SERÀ OBLIGATORI ADQUIRIR 2 BATES I LA MOTXILLA DE LA LLAR AMB EL NOM BRODAT  A ESPORTS BASE I TAMBÉ 1 PACK D´ETIQUITES PER MARCAR TOT TIPUS D´OBJECTES WWW.STIKETS.COM AMB EL CÒDIC DE DESCOMPTE psn88p

 

CELEBRACIONS I ACTIVITATS FORA DE LA LLAR Castanyada, Nadal ( el Tió ), Carnestoltes, Sant Jordi, la Primavera...  Aniversaris

Titelles, Biblioteca, Parc de boles, Granja, Centre  de jardineria, Curset de natació, sortides pel poble ... (la llar romandrà tancada per als nens que no participin de l´ activitat excepte  pel curset de natació  )

FUNCIONS DE LA LLAR

 • Envers els nens :

Vetllar pel seu desenvolupament físic, psíquic i afectiu, establint un vincle personalitzat amb cadascun dels nens, oferint-li unes condicions que afavoreixin la socialització compartint amb els seus companys estones de joc, converses i nous descobriments.

Potenciar l’autonomia personal i l’autoestima.

Educar els sentits i l’expressió d’aquests ( música, plàstica…)

Treball per eixos d’animació, deixant que siguin els nens qui experimentin manipulin i descobreixin tots els elements i materials que s´els ofereix.

 • Envers la FAMÍLIA :

És molt important que els pares i educadors estem sempre en contacte per ajudar a que el desenvolupament del nen sigui el correcte, per a la seva edat.

La llar ofereix a la família la tranquil·litat de deixar el seu fill en un espai on se l’acollirà i ajudarà a desenvolupar les seves capacitats bàsiques.

 • L´intercanvi entre pares i educadors es realitza mitjançant :

-Reunió de classes al setembre.

-Agenda personal

-Festes populars

-Entrevistes personals sempre que ho vulgueu

-Reunions durant el curs

-Petites converses diàries al entrar o sortir.

-Per telèfon ( de 9 a 1 i de 3 a 5 )

-Petites circulars

 


L ´ ADAPTACIÓ

És el primer període de temps en el qual el nen comença a venir a la llar. Representa un gran esforç per a tots plegats - nens, pares i educadors -  però el que ho viurà més intensament, és el nen, ja que d’entrada, no entén que els pares el deixin en un lloc desconegut amb altres nens i persones que no coneix encara.

Els adults hem de fer el possible perquè aquesta adaptació sigui suau, curta i agradable.

 • Com podem ajudar al nen :

Respectant els horaris i procurant que el nen falti el menys possible, ja que permet una millor atenció al nen i ajuda a crear un lligam afectiu més sòlid i tranquil, fet que facilita molt l’adaptació.

És important que vingueu sense preses, fent un acomiadament breu i sense fer-ho d’amagat, pot ser que el nen plori, però a poc a poc entendrà que ara li dieu adéu, però que més tard el vindreu a buscar.

Si l’assistència és continuada, l’adaptació serà més curta.

Durant l’adaptació es poden presentar alguns canvis fisiològics  (diarrees, vòmits, dècimes de febre, pèrdua de la gana, trastorns de la son…) això no ho heu de viure amb angoixa ja que es normalitza aviat.

No aprofiteu aquest període per treure al nen el bolquer, xumet o d’altres objectes als quals el nen estigui acostumat.

 

 


LA SALUT

Tant pel seu benestar físic com pel contagi que pot produir als companys, no poden assistir a la llar els nens amb febre, vòmits, diarrees o malalties infeccioses.

En casos contradictoris, hauríeu de portar justificant del vostre pediatre. Us trucarem per telèfon si el vostre fill es posa malalt durant la seva estada a la llar o si té un petit accident.

En cas d’haver-li de donar medicació cal signar un Autorització + LA RECEPTA MÈDICA. Aquesta vindrà amb la dosi exacta que cal administrar dins d’una xeringa embolicada i dins d’un petit estoig amb el nom i l’hora de prendre’l.

Quan un nen no assisteixi a la llar pel motiu que sigui, s’ha de trucar per donar l’avís. Tots els nen i nenes que han patit qualsevol malaltia, s’incorporaran a la llar a partir de passar un mínim de 24 h. sense febre i sense prendre antitèrmic.

Idiomes

Catalan English French Italian Portuguese Spanish

Cerca en la pàgina

Visitants

Hi ha 204 convidats i cap membre en línia