Informació general

Pots descarregar-te tota aquesta pàgina fent click aquí (Informació General (PDF)

PI DE L’SNOOPY és una llar d’infants privada i, per tant, no rep ajuda de cap administració i la seva economia depèn exclusivament de les quotes mensuals que les famílies aporteu.

Sent així, des de la inscripció del vostre/a fill/a, cal abonar tots els mesos de setembre a juliol (ambdós inclosos) a través de l’entitat bancària, amb venciment el 2 de cada mes. Les despeses dels rebuts retornats seran responsabilitat de les famílies.

Les famílies que fan l’abonament amb xecs cal que es facin càrrec del % diferencial.

El menjador i el servei d’acollida matinal, s’abonarà a mes vençut.

Les activitats que es fan fora de la llar, s’abonaran en metàl·lic abans de la sortida.

Com ens organitzem

L’escola disposa de 40 places, formant 3 grups de referència. Els criteris per a la formació dels grups són principalment l’edat i el desenvolupament de l’infant (motiu per el qual parlem d’edats aproximades):

Baldufes: l’estança de les baldufes acull un màxim de 8 infants de 4 a 15 mesos aproximadament.
Timbals: aquest grup el formen, generalment, 14 nens i nenes d’entre 12 i 24 mesos, aproximadament.
Titelles: 18 infants d’entre 2 i 3 anys, aproximadament, es troben en aquest grup de referència.

A partir de la observació com a eina fonamental per a l’avaluació, i de l’intercanvi d’informació amb la família, es valora la permanència o el canvi de grup de cada infant. En tot moment, el principal objectiu és garantir la resposta educativa òptima a les necessitats de l’infant.

Per altra banda, tot i establir grups de referència, al llarg de la jornada els infants de les diferents estances es relacionen, juguen junts, comparteixen espais… en definitiva, conviuen tal i com ho fem a la vida quotidiana.

Qui som

Actualment l’equip de l’escola està format per: La Carmen, la Laia, la Isabel i la Irene.

Temps de migdia: menjador i descans

El temps de migdia, el servei de menjador, és un servei educatiu opcional però amb el mateix valor educatiu que la resta de la jornada. El moment de l’àpat és un moment de relació entre els infants i d’aprenentatge on els sentits hi juguen un paper important. Així mateix, ens trobem en una etapa en la que l’infant inicia la seva relació amb l’alimentació i la nutrició, més enllà de la llet que l’ha alimentat els primers mesos i/o el primer any de vida. És important que la relació que estableixi amb els diferents aliments i amb el mateix acte de menjar sigui positiva.

En aquest sentit, donada la importància de la qualitat dels aliments, el menú que s’ofereix als infants arriba a l’escola cada dia acabat de fer de Casa Ramon. Es tracta d’un dinar casolà, revisat a nivell nutricional i dietètic, variat i equilibrat d’acord amb les necessitats dels infants en l’etapa 0-3.

En referència a l’organització i funcionament, en cas que un infant inscrit de manera fixe al menjador no vingui a l’escola, cal que la família ho comuniqui abans de les 9.30 h del matí. Les famílies que requereixin fer ús del servei de manera esporàdica poden avisar el mateix dia.

Descans

El descans és una necessitat bàsica dels infants, fonamental per a un correcte desenvolupament en edats tan primerenques. Així mateix, la necessitat de descans varia durant aquests primers anys.

En el cas dels infants més menuts, es respecta el seu ritme de son. Els més grans, ja no fan dormideta al matí i, havent dinat, es facilita que puguin dormir entre una i dues hores.

L’acompanyament de l’infant en el moment del descans, així com crear un ambient relaxat (llum suau, música…) afavoreix que els infants s’adormin. Tanmateix, és possible i natural que els primers dies els costi una mica agafar el son. Poc a poc, van agafant seguretat en aquest nou espai i, fins i tot, esperen amb desig el moment de descansar.

Roba i estris que cal portar

L’etapa en la que ens trobem està molt marcada pel moviment i l’avenç de l’assoliment de la autonomia.

Així, tan si són nadons com si són infants del grups de grans, convé que vinguin vestits amb roba el més còmode possible.

Per aquest motiu, el curs 2019-2020 ja no es farà ús de la bata, apostant per l’ús d’un xandall que garanteix el confort i l’autonomia de l’infant.

És imprescindible:

• Que tota la roba estigui marcada amb el nom de l’infant per poder-la identificar. Demaneu-los a Stikets.com (codi psn88p).
• Que les jaquetes portin una cinta elàstica d’uns 12 cm per tal de poder penjar-les bé.
• Portar el xandall cada dia, juntament amb la motxilla de la llar. Aquests s’adquireixen a Esports Base.

Cal portar:

• Caixa d’aproximadament 20x30x12 cm, on hi posarem 1 muda completa d’acord amb la temporada (estiu o hivern)
• 1 paquet de bolquers
• 1 paquet de tovalloletes
• 1 tovallola petita ( de tocador )
• 1 tub de crema
• 2 xumet en una capseta
• 1 got amb tetina dura i nansa ( si no sap beure amb got normal)
• 2 pitet (si el necessita per la baveta)
• Sèrum fisiològic mono dosi

La roba que s’hagi embrutat, la trobareu dins de la motxilla en una bossa. L’endemà caldrà reposar la muda completa de recanvi neta que s’entregarà a l’educadora dins la motxilla.

Celebracions i activitats fora de la llar

La vida a l’escola es connecta amb la vida en comunitat, al barri a la ciutat en la que vivim. En el nostre entorn disposem de recursos valuosos per complementar les vivències i els aprenentatges a la llar.

Les activitats i sortides que es proposen són: espectacle de titelles i música, activitats literàries infantils a la biblioteca, granja, curs de natació a l’Atrium, sortides per conèixer el barri…

Els dies de sortida o activitat fora, l’escola romandrà tancada per als infants que no hi participin (a excepció del curs de natació).

Així mateix, la celebració de tradicions pròpies de la cultura en la qual vivim afavoreixen el sentiment de pertinença, la integració i socialització dels infants i famílies de l’escola.

Al Pi de l’Snoopy celebrem la Castanyada, Nadal (Tió), Carnestoltes, Sant Jordi, l’arribada de la primavera, i els aniversaris dels infants de la llar.

La Salut

La salut dels infants és un dels temes que sol preocupar a les famílies quan l’infant comença a l’escola bressol. Així, és habitual que el contacte amb altres infants comporti fàcilment el contagi de malalties habituals i infantils com pot ser un constipat, una gastroenteritis, conjuntivitis, varicel·la…

En tots els casos, la prevenció és l’estratègia més efectiva per evitar el contagi. A l’hora, cal comprendre que l’infant malalt necessita ser a casa descansant i no a l’escola per tal de garantir la seva recuperació i el seu benestar.

D’aquesta manera, cal tenir molt en compte i prendre seriosament certes pautes que s’indiquen en el cas que l’infant presenti algun símptoma durant la seva estada a l’escola.

• Febre: a partir de 37.5 ºC es considera febre i s’avisa a la família per tal que n’estiguin al cas i, a ser possible, vinguin a recollir l’infant el més aviat possible,
• No podrà assistir a l’escola fins passades 24 h sense febre ni antitèrmic.
• En cas de malaltia o accident durant l’estada a la llar, us avisarem per telèfon per tal d’informar i que pugueu venir a recollir el vostre fill/a.
• Sempre que sigui possible, caldrà evitar administrar medicació a l’escola. Si és imprescindible la presa d’algun medicament,

– Caldrà prèviament signar una autorització acompanyada de la recepta mèdica.
– La dosi exacte a administrar es lliurarà a l’educadora dins una xeringa embolicada i dins un petit estoig amb el nom de l’infant, l’hora que l’ha de prendre i si és necessari que es desi a la nevera fins a aquell moment.

Quan un infant no assisteix a l’escola, sigui quin sigui el motiu, cal trucar per avisar.